5/6L: Bezoek aan de bibliotheek!

IMG_20240227_113021

De leerlingen van de derde graad gingen op dinsdag 27 februari met de fiets naar de bibliotheek van Gistel.

De vijfdes speelden daar het 'Bibster' spel. De leerlingen kregen vragen op de computer en moesten de antwoorden zoeken in boeken. Een leerrijke activiteit!

De zesdes woonden de auteurslezing van Wendy Huyghe bij. Ze is de auteur van het boek 'Zeevonk' en de coscenarist van de gelijknamige film. Wendy vertelde hoe de film en het boek ontstonden en hoe ze samen met haar broer aan het verhaal werkte. Via beeldfragmenten van de film en fragmenten uit het boek toonde ze het verschil tussen boek en film. 

  91 Hits

peuter en 1ste kleuter Z naar de dierendokter

foto-di

We gingen op bezoek naar de papa en mama van Jules in de dierenartsenpraktijk 'Het Rietbos' te Moere. Terwijl papa Jonas een hondje verzorgde met een lelijke wonde vertelde mama Liza ons van alles over dierenverzorging:  luisteren naar het hart van de poes en kijken in de oren, hoe een foto van de buik genomen wordt en hoe de tanden verzorgd worden, voor welk dier al die medicatie is en hoe een spuitje gegeven wordt. Helemaal op het einde kregen we nog een lekker wafeltje, dank u wel ... 

  194 Hits

ZEVEKOTE: 2/3K Kennen jullie James Ensor?

20240221_101917

Grote kunst voor kleine kenners laat de kleuters op een verrassende en originele manier kennis maken met James Ensor.

We keken naar reuzegrote schilderijen aangepast voor kleuters.

Met een luisterend oor weten we wat meer over he leven van James en waarom hij deze kunstwerken geschilderd heeft. 

Tijdens een leuk parcours met creatieve opdrachten mochten de kls maskers zoeken in de schelpenwinkel, de kade, bal du rat mort , het atelier en het strand. Wat een leuke belevenis voor de kleuters!

En ... we hadden gelukken nog een beetje tijd om te genieten van de winterzee.

  140 Hits

Schaatsen - lager Moere en Zevekote

20240220_133833

Dinsdag gingen we met alle leerlingen van het lager gaan schaatsen. Voor sommigen een middag met vallen en opstaan, maar uiteindelijk werd het een middag met heel wat blije gezichtjes! 

  258 Hits

Op stap naar het secundair onderwijs

foto-op-stap

Op donderdag 1 februari 2024 trokken we naar het SIGO te Gistel. Daar mochten we proeven van enkele keuzevakken zoals Latijn, Kunst en Cultuur, STEM, Media, Food and Care en Taallab. Op het einde van de voormiddag werden we getrakteerd op frietjes :)
Op woensdag 7 februari 2024 trokken we naar 't VTI in Oostende. Daar volgden de leerlingen een workshop met de LEGO Spike Prime robot. Eerst wat experimenteren met het bouwen van een vlugge robot en als afsluiter een race!

  192 Hits

Alles loopt in de soep? Of toch niet?!

20240205_13335_20240220-144959_1

Naar aanleiding van ons taalthema ging het vijfde leerjaar koken voor het zesde leerjaar.
Dankzij de hulp van enkele mama's maakten de leerlingen wortelsoep, omelet mitraillette en minihotdogs. Heerlijk, om de vingers van af te likken...


 

  173 Hits

Gezelschapsspelletjes - 1/2/3/4LB

gezelschap

Wekelijks werken we klasoverschrijdend en spelen we gezelschapsspelletjes met het 1ste, 2de, 3e en 4e leerjaar. Een moment waar samenwerken, doorzetten, strategisch denken, geduldig zijn, aandachtig zijn en plezier centraal staan. 

  191 Hits

Carnaval in Zevekote

IMG_7146

Gisteren vierden we carnaval op school. We trokken onze gekste verkleedkledij aan en trokken de straat op om te confetti te gooien en te dansen.  Een gezellig samenzijn vooraleer we in vakantie gaan! 

  282 Hits

ZEVEKOTE : combiklas 3de kleuterklas - 1ste leerjaar

20240206_113751

Carnaval , ' t is bijna carnaval. De kls en lln mochten heel wat activiteiten beleven. Praalwagens tekenen, figuren uitbeelden,  figuren tekenen voor de polonaise en gezichten van de vriendjes versieren op de tablet. Leuke, gekke  en creatieve activiteiten

  153 Hits

Zevekote 2/3 kleuterklas Ik heb een wiebeltand

20240122_091044

Na ons bezoek aan tandarts Philip Declerk was het aan de kls om tandarts en patiënt te spelen

Zo hadden wij een kabinet, wachtzaal , apotheek . Wij leerden onze tanden poetsen met het liedje van Kaptein Winokkio,. 

In de plasticinehoek werden gaatjes gevuld , tanden getrokken , nieuw gebit gemaakt enz. 

Nu weten wij heel goed dat snoepjes kunnen gaatjes boren .


  125 Hits

2LB Aardbeienijsjes maken en smullen

foto-ijsjes

Aan de hand van een stappenplan maakten we aardbeienijsjes. Na 4 uur in de diepvries mochten we eindelijk smullen. Heerlijk!!  

  180 Hits

ZEVEKOTE : 2/3 kleuterklas Ga je mee naar de tandarts?

20240118_141737

Tandarts Philippe Declerk controleerde het gebit van alle kleuters. Hij was superblij want niemand had gaatjes en ... iedereen poetste zijn tanden prima. 

Hij zag ook wiebeltanden en wisten jullie dat enkele kleuters ook een kaastand hebben? 

  297 Hits

kleuters Zevekote genieten van het restje sneeuw !

IMG_646_20240120-140200_1

Op vrijdagnamiddag genoten we met alle Zevekotse kleuters van het restje sneeuw.  We volgden de sporen van de kat en maakten zelf een afdruk van onze schoen in de sneeuw . We zochten de schaduwplekjes op waar de meeste sneeuw nog lag en klauterden op de gladde besneeuwde berg. 

  272 Hits

Mini hoeveelheid sneeuw, maar wel met maxi pret - Zevekote

IMG_6707

Vandaag genoten we van het kleine laagje sneeuw op onze speelplaats. Sneeuwballen gooien, sneeuwmannetjes maken, patronen maken in de sneeuw,... Kortom genieten! 

  280 Hits

Interview grootouders - 3LB

grootouders-op-bezoek

Naar aanleiding van de lessen taal nodigden wij in het derde leerjaar de grootouders uit in de klas voor een interview. Met een koffie en een koekje erbij genoten we van de gezellige babbels en leuke verhalen.  Dankjewel aan de grootouders voor het leuke moment! 

  291 Hits

Fluowandeling Zevekote

IMG_6028

Vandaag trotseerden we de wind en gingen we met z'n allen op fluowandeling. Van veraf kon je ons al zien wandelen met onze fluojassen aan! We genoten van het mooie uitzicht en deden onderweg een gezellige babbel met elkaar. Op het einde van onze wandeling werden we hartelijk ontvangen bij onze buren, Dirk en Lut Devreese. Hier kreeg iedereen een glaasje warme chocomelk, met verse melk van hun koeien! 

  374 Hits

2/3K : Zin in een aardappeltje?

20231009_120114

Wij praten over allerhande herfstvruchten in het bos, op het veld.

Ook op het veld van Dries Crabbé werden de aardappelen gerooid.

Nee, deze keer niet met een riek zoals in de moestuin maar met de aardappelrooimachine.

Kls keken vol verwondering hoe de aardappelen van loof , steentjes , en aarde ontdaan werden via de transportband. Ook de tractor stond al klaar om de kar boemvol te vullen met aardappelen.

Er bleven nog aardappelen liggen op het veld en de kls vulden hun emmertjes vol.

In de klas worden onze kleuters nu chef-koks want ze willen wel eens proeven van zelfgemaakte frietjes,kroketjes, pommes duchesse , en natuurlijk mogen wij de chips niet vergeten.  515 Hits

ZEVEKOTE 2/3 kleuterklas : kleuterpieten

20231208_093210

Ook kleuterpieten moeten in topconditie zijn . Iedereen was geslaagd voor allerhande oefeningen . De Sintjuf had voor elke kleuter een pietendiploma. Proficiat kleutepieten 

  264 Hits

kleuters Zevekote vieren Kerstfeest

IMG_6363

De kleuters vierden samen Kerstfeest. We zaten gezellig rond de feesttafel en er  werd gezongen, gegeten, gedronken (alcoholvrij uiteraard :-), gedanst en gemusiceerd. Als afsluiter gingen we naar de vernieuwde kerststal bij de kerk. Daar vertelden we nog eens het mooie Kerstverhaal met de geboorte van Jezus.  

  302 Hits

ZEVEKOTE combiklas 1 ste leerjaar op bezoek in 2/3 kleuterklas

20231212_105801

De leerlingen van het 1ste leerjaar speelden een spelletje met de kleuters.

Als iedereen goed en eerlijk speelde , mochten de leerlingen  nog eens spelen in de hoekjes van de klas.

Wat een leuke belevenis om zich weer eventjes kleuter te voelen

  255 Hits