Diploma uitreiking - Zevekote

diploma

Vorige week vrijdag vierden we feest in Zevekote. Het 3e kleuter en 6e leerjaar mochten hun diploma in ontvangst nemen. Ook namen we afscheid van mevrouw de directeur, juf Aline en van juf Rosanne. We genoten van de mooie dansjes en teksten. Veel succes volgend schooljaar!  En geniet van jullie welverdiende vakantie! 

  263 Hits

ZEVEKOTE: 2/3kleuterklas Kls slapen in Glampingtenten van Utopia in Gistel

IMG-20240625-WA0007

 Voor mijn pensioen wilde ik graag een leuke surprise  voor de kls. Wat had ik geluk. Bart Halewyck bood bij een gratis overnachting aan  om te slapen in zijn Glampingtenten van Utopia 

Eerst mochten de kls naar juf haar huis om te spelen en dan vertrokken wij naar Utopia. Kls wareen superblij

Ze wilden onmiddellijk slapen maar dit kon nog niet hoor. Eerst mochten zij nog pannenkoekje smullen voor avondmaal.

De kls hebben veel kunnen spelen in de prachtige tuin tussen bomen en tenten. Een beleving voor mijn kleuters om nooit te vergeten. 

Hartelijk dank  voor deze unieke leuke , belevenis Bart .

  139 Hits

Juf Aline op pensioen - Zevekote

ALine-pesnioen

Vandaag vierden we het afscheid van juf Aline. De kleuters van juf Aline pikten haar deze ochtend op met de bakfietsen. Op school werd ze onthaald door alle leerlingen met een stevig applaus.  Uit volle borst zongen we het lied 'Alinetje toch', een lied op maat gemaakt voor juf Aline. Ze werd in iedere klas uitgenodigd om enkele opdrachten uit te voeren. Nadien genoten we samen van een aperitiefje en klonken we op juf Aline haar pensioen. Geniet nog van je laatste dagen in Zevekote. Je zal gemist worden! 

  409 Hits

ZEVEKOTE : 2/3K Ik stem voor...

20240611_092102

Alle kleuters mochten stemmen zoals mama en papa op hun favoriete klaspop. Dokus, Viktor, Pistache of Fraise

Fraise had de meeste stemmen. Joepie 

  94 Hits

kleuters Zevekote op schoolreis naar kijkboerderij Pierlapont

20240613_135537

Wat een leuke dag beleefden de kleuters op de kijkboerderij. Het bleef niet bij kijken alleen hoor, ze mochten ook de dieren voederen en verzorgen met boer Sam, op een paard zitten, een broodje bakken met boerin Els, in het stro spelen, mee rijden in de huifkar getrokken door de tractor, wandelen, spelen en nog zoveel meer...  

  125 Hits

Sportdag lager - Moere en Zevekote

sportdag-2024

Vorige week gingen alle leerlingen van het lager op sportdag. We trotseerden de regen en de wind, maar genoten vooral van de vele verschillende sportieve activiteiten.  

  332 Hits

Haken met de oma van Emma - 1/2LB

haken

Emma Desoete had een tijd geleden iedereen van de klas warm gemaakt voor haar hobby: haken. Samen met haar oma steekt ze hier aardig wat tijd in. Oma was bereid om vandaag met onze klas een mobile te maken. Heel leuk en niet zo eenvoudig maar onze resultaten waren zeker in orde.  

  200 Hits

Combimoment 3e kleuter - 1e leerjaar Gistel - Zevekote

20240603_144640

  274 Hits

ZEVEKOTE :2/3K Wij vieren Ona's verjaardag bij opa Jan en oma Trui

20240614_110502

De kls  beleefden een  2de schoolreisje. Met opa Jan en oma Trui bakten wij lekkere pistolets. Opa Jan leerde de kls geitjes melken. 

In de moestuin proefden wij spinazie , erwtjes , peterselie,... Wij speelden in de boomhut , op de toestellen, met een leuk buitenkeukentje,..

Fietsen hoorde er natuurlijk  ook bij.  In de grote tent vierden wij de verjaardag van  Ona

Wat een leuk verjaardagsfeestje voor Ona met al haar vriendjes.  Hartelijk dank voor dit leuk en boeiend feestje  voor alle kleuters oma en opa

  108 Hits

ZEVEKOTE: 2/3K ik stem voor...

20240611_092102

kleuters mochten stemmen net zoals mama en papa op hun favoriete klaspop. Dokus , Viktor , Pistache of Fraise

Fraise had de meeste stemmen. JOEPIE 

  78 Hits

peuters en 1ste kleuter Zevekote naar de boerderij van Eduard

boerderij

Wat was het leuk op de boerderij van Eduard. Papa en mama Stephan en Katrien Logghe kwam ons ophalen met de  tractor en kar en zo reden we naar de boerderij.  Daar mochten we de kalfjes eten en stro geven, we keken naar de koeien en het melken van de koeien, we aten ons koekje op en kregen een drankje en tot slot mochten we allemaal eens aan het stuur van de tractor zitten. Dank jullie wel voor deze mooie namiddag. 

  86 Hits

Fiets sportdag in Zevekote voor de kleuters

IMG_20240610_135430-Klein
  227 Hits

ZEVEKOTE : 2/3 K sjieke auto's bij Henri's Classics

20240607_092440

Wat een leuke belevenis om zoveel mooie , unieke auto's te zien bij Henri's Classics. Wij waren weer in Hollywoodsfeer van ons schoolfeest.  De meisjes kozen voor de auto die meest op Barbie girl haar auto lijkt. De jongens voelden zich een politie bij de politieauto en juf zag het wel zitten om een ritje te doen met de kls erbij in de Porsch auto 

  98 Hits

Schoolreis 2de graad - De ZOO van Antwerpen

schoolreis-de-zoo

Vorige week gingen wij op schoolreis naar de ZOO van Antwerpen. We genoten van een gezellig babbeltje en spelletje op de trein. In de ZOO genoten we van het mooie weer en de prachtige dieren.  

  223 Hits

5/6L: Schoolreis Atomium & Technopolis!

100003187_20240606-180801_1

Vandaag bracht de derde graad een bezoek aan het Atomium en Technopolis. In het Atomium genoten we van het lichspektakel RESTART, de geschiedenis van het Atomium en het fantastisch uitzicht over Brussel. In Technopolis deden we heel wat wetenschappelijke experimenten. Kortom, een leerrijke en boeiende dag!  

  372 Hits

ZEVEKOTE : 2/3K aardbeientaart smullen

20240521_154132

Iedereen hielp mee om de aardbeientaart te maken. Juf had bladerdeeg thuis gebakken en de kls mochten pasteibakkersroom maken en de taart versieren. Hmmm smullen maar .

  118 Hits

ZEVEKOTE : Bezoek in het restaurant van 2/3K

20240423_135647

Een tijdje geleden wilden de kls van het poppenhuis een restaurant maken . Na veel nadenken en verhuizen was het klaar .  Voor de bar was er  geen plaats meer in het  poppenhuis  Gelukkig konden wij van de winkel een bar maken

Op een dag kwam er speciaal bezoek. Anneke de secretaresse genoot van een lekker gerechtje en een dessert was er ook bij.

  98 Hits

2LB Uitdaging TAFELS OEFENEN...GESLAAGD!!!

foto-bosje

We zetten met gans ons klasje ons beste beentje voor om de tafels goed te oefenen! Als beloning mochten we een kwartiertje extra speeltijd in het bosje! Hier zie je alvast enkele van onze kids tussen het groen!  

  176 Hits

ZEVEKOTE : 2/3K In de maand mei zijn wij met een aardbeitje blij

20240513_104025

Bij Jacky en Patricia van Berkenweelde liepen wij  in de serre met veel rijen van aardbeienplanten  . De hommels zijn hier ook druk in de weer  om de bloemetjes bevruchten .  

Patricia nam ons mee naar haar hoevewinkel waar je aardbeien, confituur , ijsjes en ... kan kopen . De kls kregen een lekkere verrassing en Jacky liet het springkasteel opblazen en de aardbeien sprongen mee in onze buik.

Wat een lekkere en leuke belevenis.

  175 Hits

ZEVEKOTE: 2/3K een beautysalon in de klas

20240506_141016

Bij thema moederdag hadden wij kapsters, schoonheidsspecialisten, ... in de klas.

De winkel was vol met verzorgingsproducten zodat alle mama's er piccobello mooi zouden zijn voor hun feest.

  157 Hits