Fontgrootte: +

Bouwsteen SAMEN

samen

Bij de start van het schooljaar werkten we met zijn allen aan 'SAMEN leven, leren, werken en spelen'. In elke afdeling werd een boomstambank geplaatst. Hierop kan een kindje zitten als het zich wat eenzaam voelt, een vriendje zoekt om mee te spelen,… Met het schooldoel 'Ik zie snel hoe iemand zich voelt en hou daar rekening mee' leren we op een gepaste manier reageren. Wie even alleen wil zijn kan op de steen gaan zitten, bv. omdat hij/zij erg boos, verdrietig, ... is. Zo hebben we met zijn allen aandacht voor het schooldoel 'Ik kan aan anderen duidelijk maken dat ik iets niet leuk vind.'De schooldoelen werden op een speelse manier naar de kinderen gebracht om zo een hecht Driespanteam te worden. 

Daarnaast deden we in elke klas spelletjes en voerden we gesprekken. Zo zagen de kinderen in dat we SAMEN veel meer kunnen bereiken dan alleen.

Ook na deze intensieve periode blijven we verwijzen naar de bouwsteen SAMEN om een fijne schoolsfeer te creëren.

In bijlage vinden jullie een filmpje met wat sfeerbeelden uit onze drie afdelingen. We hopen hierbij samen met jullie te bouwen aan een toffe Driespansfeer. Alvast bedankt voor de samenwerking.