Kunstendag Zomerloos

IMG_6846

Met onze lagere school namen we deel aan een wedstrijd naar aanleiding van de 'Kunstendag'. Zowel in Moere als Zevekote werden er in elke klas enkele winnaars verkozen. Het eerste en tweede leerjaar Moere/Zevekote won een klasprijs en kreeg een mooi kunstboek cadeau. 

  146 Hits

MOERE 1LA/2LA - spelletjes in november!

Cover

Tijdens de maand november leerden we alweer heel wat bij!
Neem hier een kijkje ... 

 

  151 Hits

Sportdag oudste kleuters

DSC_7306-Klein

Onze oudste kleuters beleefden een leuke en sportieve dag. Kruipen door tunnels, springen op springkastelen, trucjes met de parachute, rijden met allerelei rollend materiaal en kunstjes doen op de airtrack. Kortom een namiddag boordevol toffe activiteiten.  

  284 Hits

Sportdag jongste kleuters

DSC_7193-Klein

Onze jongste kleuters beleefden een sportieve en leuke sportdag. We kropen door tunnels, sprongen op springkastelen, dansten op leuke liedjes, reden met allerlei fietsen en karrtjes en deden kunstjes op de airtrack. Wat hadden we plezier! 

  254 Hits

kipjandori

kipjandori

Wat een leuk toneel was dat zeg , achteraf konden we kleuren , vissen redden uit de vuile water , picknicken 

  174 Hits

Moere: kleurrijke petten

IMG_1057

Moere: Met de opbrengst van activiteiten in samenwerking met de vriendenkring kochten we 60 degelijke petten. Ze zijn al goed van pas gekomen met het stralende weertje.

  278 Hits

2/3K : Zin in een aardappeltje?

20231009_120114

Wij praten over allerhande herfstvruchten in het bos, op het veld.

Ook op het veld van Dries Crabbé werden de aardappelen gerooid.

Nee, deze keer niet met een riek zoals in de moestuin maar met de aardappelrooimachine.

Kls keken vol verwondering hoe de aardappelen van loof , steentjes , en aarde ontdaan werden via de transportband. Ook de tractor stond al klaar om de kar boemvol te vullen met aardappelen.

Er bleven nog aardappelen liggen op het veld en de kls vulden hun emmertjes vol.

In de klas worden onze kleuters nu chef-koks want ze willen wel eens proeven van zelfgemaakte frietjes,kroketjes, pommes duchesse , en natuurlijk mogen wij de chips niet vergeten.  327 Hits

Oudste kleuters krijgen initiatieles zelfverdediging

IMG_20230913_092020

Kleuters van de 3e kleuterklas maakten kennis met zelfverdediging. De nadruk werd gelegd op zich verdedigen in verschillende situaties. Het brengt zoveel positieve aspecten met zich mee: Zelfvertrouwen, Assertiviteit, Discipline, Respect, Sociale Vaardigheden, Fysieke En Mentale Kracht, Flexibiliteit, Lichaamscoördinatie

Dankjewel aan de vechtsportschool Gistel voor deze initiatieles! 

  351 Hits

Oudste kleuters: Victor en de goedgevoelmachine

20230921_093524

Een interactieve voorstelling voor onze oudste kleuters: Victor is een gekke uitvinder.

Samen met Victor gaan de kinderen op zoek naar 'groene' en 'rode' gedragingen, gedachten en gevoelens of naar aanvaardbaar en onaanvaardbaar gedrag zoals pesten. Tijdens de voorstelling krijgen alle kinderen een Goedgevoel latje.

Met deze mini Goedgevoel Machine kunnen ze op een heel laagdrempelige manier tonen en benoemen wat ze voelen en denken.

  407 Hits

Strapdag in Driespan

20230922_110432

Afgelopen vrijdag namen al onze afdelingen deel aan Strapdag. Een dag waarbij we zoveel mogelijk al stappend en trappend naar school komen. Doorheen de dag werden er verschillende activiteiten gedaan met jong en oud. 

  522 Hits

Leerlingenraad

website-202_20230918-120801_1

Wat hebben we een toffe leerlingenraad. Deze leerlingen komen 5 keer per jaar over de middag samen. Ze vertegenwoordigen er de mening van hun klasgenoten. Ze praten over dagdagelijkse zaken bv. hoe we samen de toiletten netjes kunnen houden. Ze verzamelen sprankelende ideetjes om bv. Pyjamadag extra leuk te maken. Zo bouwen we SAMEN aan een fijn schooljaar!

  421 Hits

Start schooljaar - Samen Kampioen

start

Afdeling Moere - Zevekote - Gistel

Vandaag begonnen we met veel enthousiasme aan ons nieuwe schooljaar. Een schooljaar waarbij we samen kampioen zijn en samen over de finish gaan! Aan de hand van een ludiek toneeltje toonden de leerkrachten dat het tijdens de koers/schooljaar niet altijd even makkelijk  is. Wanneer je doorzet en hier en daar een duwtje in de rug krijgt lukt het veel vlotter om samen naar de finish te gaan. 

  535 Hits