Zevekote-Moere Auteurslezing

OMslagfoto-autuer

 Het 1ste en 2de leerjaar gingen deze week naar een auteurslezing in de bibliotheek. We konden neuzen in tal van boeken en leerden heel wat bij over een schrijfster. Wat was het boeiend! 

  29 Hits

ZEVEKOTE: 2/3 K wie zit er in het ei?

20240329_134802

Niet alleen allerhnde kuikens komen uit het ei , ook een slang, dino, schildpad ,... komen uit eieren . De kls kennen nu ook een eiersnijder, een eierdopje met eiermutsje, een eierlepel , een eiermoplentje ,... Maar proeven van een zacht gekookt eitje met soldaatjes en een eierkoek was lekker . Hmmm 

  138 Hits

Dag van de directeur

dag-van-de-directeur

Alle afdelingen wensten directeur Evelien een fijne "Dag van de Directeur"! Er waren knutselwerkjes, tekeningen en lekkernijen om haar  op deze manier te bedanken voor haar grote inzet. Een high five als teken van waardering!

  479 Hits

Kunstendag Zomerloos

IMG_6846

Met onze lagere school namen we deel aan een wedstrijd naar aanleiding van de 'Kunstendag'. Zowel in Moere als Zevekote werden er in elke klas enkele winnaars verkozen. Het eerste en tweede leerjaar Moere/Zevekote won een klasprijs en kreeg een mooi kunstboek cadeau. 

  723 Hits

Sportdag oudste kleuters

DSC_7306-Klein

Onze oudste kleuters beleefden een leuke en sportieve dag. Kruipen door tunnels, springen op springkastelen, trucjes met de parachute, rijden met allerelei rollend materiaal en kunstjes doen op de airtrack. Kortom een namiddag boordevol toffe activiteiten.  

  1019 Hits

Sportdag jongste kleuters

DSC_7193-Klein

Onze jongste kleuters beleefden een sportieve en leuke sportdag. We kropen door tunnels, sprongen op springkastelen, dansten op leuke liedjes, reden met allerlei fietsen en karrtjes en deden kunstjes op de airtrack. Wat hadden we plezier! 

  885 Hits

kipjandori

kipjandori

Wat een leuk toneel was dat zeg , achteraf konden we kleuren , vissen redden uit de vuile water , picknicken 

  632 Hits

Moere: kleurrijke petten

IMG_1057

Moere: Met de opbrengst van activiteiten in samenwerking met de vriendenkring kochten we 60 degelijke petten. Ze zijn al goed van pas gekomen met het stralende weertje.

  696 Hits

Oudste kleuters krijgen initiatieles zelfverdediging

IMG_20230913_092020

Kleuters van de 3e kleuterklas maakten kennis met zelfverdediging. De nadruk werd gelegd op zich verdedigen in verschillende situaties. Het brengt zoveel positieve aspecten met zich mee: Zelfvertrouwen, Assertiviteit, Discipline, Respect, Sociale Vaardigheden, Fysieke En Mentale Kracht, Flexibiliteit, Lichaamsco√∂rdinatie

Dankjewel aan de vechtsportschool Gistel voor deze initiatieles! 

  664 Hits

Oudste kleuters: Victor en de goedgevoelmachine

20230921_093524

Een interactieve voorstelling voor onze oudste kleuters: Victor is een gekke uitvinder.

Samen met Victor gaan de kinderen op zoek naar 'groene' en 'rode' gedragingen, gedachten en gevoelens of naar aanvaardbaar en onaanvaardbaar gedrag zoals pesten. Tijdens de voorstelling krijgen alle kinderen een Goedgevoel latje.

Met deze mini Goedgevoel Machine kunnen ze op een heel laagdrempelige manier tonen en benoemen wat ze voelen en denken.

  704 Hits

Strapdag in Driespan

20230922_110432

Afgelopen vrijdag namen al onze afdelingen deel aan Strapdag. Een dag waarbij we zoveel mogelijk al stappend en trappend naar school komen. Doorheen de dag werden er verschillende activiteiten gedaan met jong en oud. 

  801 Hits

Leerlingenraad

website-202_20230918-120801_1

Wat hebben we een toffe leerlingenraad. Deze leerlingen komen 5 keer per jaar over de middag samen. Ze vertegenwoordigen er de mening van hun klasgenoten. Ze praten over dagdagelijkse zaken bv. hoe we samen de toiletten netjes kunnen houden. Ze verzamelen sprankelende ideetjes om bv. Pyjamadag extra leuk te maken. Zo bouwen we SAMEN aan een fijn schooljaar!

  703 Hits

Start schooljaar - Samen Kampioen

start

Afdeling Moere - Zevekote - Gistel

Vandaag begonnen we met veel enthousiasme aan ons nieuwe schooljaar. Een schooljaar waarbij we samen kampioen zijn en samen over de finish gaan! Aan de hand van een ludiek toneeltje toonden de leerkrachten dat het tijdens de koers/schooljaar niet altijd even makkelijk  is. Wanneer je doorzet en hier en daar een duwtje in de rug krijgt lukt het veel vlotter om samen naar de finish te gaan. 

  827 Hits