5/6LA: Vuurbergen!

IMG_20230116_142955

De voorbije weken leerden we heel wat bij over vulkanen. Tijdens de lessen wereldoriëntatie werd de klas in groepen verdeeld en elk groepje verdiepte zich in één onderwerp. Na heel wat opzoekwerk en het vormgeven van een infobord, vond er een 'beurs' plaats. Tijdens de beurs deelden de leerlingen vol enthousiasme de opgedane kennis met hun klasgenoten. 

Tijdens de muzische lessen bouwden we in groepen een zo waarheidsgetrouw mogelijke vulkaan. Hier werd knap samengewerkt! Tot slot gingen we ook experimenteren en probeerden we de vulkaan te laten uitbarsten. 


  49 Hits

peuter en 1ste kleuter Driespan naar theater

IMG-20230116-WA0014

 Alle Driespan peuters en 1ste kleuters genoten van een theatervoorstelling in de Brouckere te Torhout. De heen- en terugrit met de grote bus was voor de meesten al een hele belevenis.  De voorstelling met als titel 'vuil' was helemaal niet vies maar speels en kleurrijk, soms verrassend en grappig, soms adembenemend en soms super spannend. 

  174 Hits

Bouwsteen SAMEN

samen

Bij de start van het schooljaar werkten we met zijn allen aan 'SAMEN leven, leren, werken en spelen'. In elke afdeling werd een boomstambank geplaatst. Hierop kan een kindje zitten als het zich wat eenzaam voelt, een vriendje zoekt om mee te spelen,… Met het schooldoel 'Ik zie snel hoe iemand zich voelt en hou daar rekening mee' leren we op een gepaste manier reageren. Wie even alleen wil zijn kan op de steen gaan zitten, bv. omdat hij/zij erg boos, verdrietig, ... is. Zo hebben we met zijn allen aandacht voor het schooldoel 'Ik kan aan anderen duidelijk maken dat ik iets niet leuk vind.'De schooldoelen werden op een speelse manier naar de kinderen gebracht om zo een hecht Driespanteam te worden. 

Daarnaast deden we in elke klas spelletjes en voerden we gesprekken. Zo zagen de kinderen in dat we SAMEN veel meer kunnen bereiken dan alleen.

Ook na deze intensieve periode blijven we verwijzen naar de bouwsteen SAMEN om een fijne schoolsfeer te creëren.

In bijlage vinden jullie een filmpje met wat sfeerbeelden uit onze drie afdelingen. We hopen hierbij samen met jullie te bouwen aan een toffe Driespansfeer. Alvast bedankt voor de samenwerking.

  264 Hits

Dag van de jeugdbeweging

F18FD921-9BB3-420B-ACFF-9878DFCEED53

Met veel trots toonden deze leerlingen hun uniform. 

  321 Hits

Dag van de sportclub

Vol trots toonden deze sportievelingen hun sportoutfit! 

  378 Hits

De leerlingenraad klinkt op een 'bril'jant schooljaar!

website-202_20220925-122420_1 leerlingenraad Moere Zevekote

Zowel in Moere als in Zevekote kozen we weer een supercoole leerlingenraad. We brainstormden al over ideetjes om het lezen te bevorderen, een ideeënbord op school te hangen,... In de loop van het jaar denken we na over de gedichtendag, jeugdboekenmaand, pyjamadag, schermpjesdag,... We zien het alvast goed zitten en klonken op een goede samenwerking om er een 'bril'jant schooljaar van te maken!

  424 Hits